Сексуална зависимост

0
804

Do Not Disturb

Реклама

Идеята за сексапилна нимфоманка, решена да те изтощи от секс, звучи доста добре. В реалния живот обаче пристрастеността към секса е проблем.

Това състояние се описва като прогресиращо разстройство, изразяващо се в натрапчиви мисли и действия, свързани със секс. С течение на времето обичайните сексуални стимули престават да работят и са необходими нови и нови. Освен това, при наличие на зависимост задръжките постепенно падат. Страхът от морални или друг вид санкции, от финансови трудности и т.н. също намалява.

Сексуалната зависимост се намества в начина на живот, кариерата, отношенията с приятелите, личния живот. Обсебеността от секса най-често пречи на създаването на нормална връзка.

Поведението на пристрастените към секса може да бъде най-различно. Някои се ограничават до честа мастурбация, употреба на различни порнографски материали, секс с многобройни реални и/или виртуални партньори, платена любов, секс със случайни партньори и т.н. Други могат да станат и престъпници – от ексхибиционизъм и воайорство до насилие над друг човек. Но няма задължителна зависимост между този тип престъпления и сексуалната пристрастеност.

Най-често зависимостта се изразява в търсене на различни и многобройни сексуални партньори, които се възприемат не като обект някакви чувства, а като средства за постигане на сексуално удовлетворение. Понякога се появява и натрапчива обсебеност от един човек, който е недостижим по някакви причини.

В повечето случаи сексуалната зависимост се съпровожда от чувство за вина и срам.

Причини, лечение и известни мъже, признали сексуалната си зависимост…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here