Как да пребориш страха от самолети

0
751

Самолет

Реклама

Въпреки че истинският мъж не се страхува от нищо, на всеки понякога може да се случи да застине от ужас. Ако за теб подобни моменти се случват на няколко хиляди метра над земята и се усложняват особено много от шум на самолетни двигатели, тогава тези няколко съвета са за теб. Ето как да преодолееш страха си от летене.

1. Изправи се срещу страха

Както се разбрахме, ние, мъжете, не се страхуваме. Или поне не го показваме. Затова стисни зъби и не избягвай самолетите – това няма да реши проблема. Колкото повече ги избягваш, толкова по-голям ще става страхът.

2. Успокой се, не си единствен

Страхът от летене е по-често срещан, отколкото можеш да си представиш. Около една трета от пътниците в самолета имат подобен страх, но въпреки това са тук. Като знаеш, че не си сам, това би трябвало да прогони поне малко страха. Все пак чувството за общност е едно от най-успокояващите.

3. Недей да започваш с презокеански полет

Колкото по-постижими цели си поставиш, толкова по-добре. Краткият полет едновременно ще ти даде увереност и няма да те ужаси толкова много.

4. Мисли положително

Ако полетът е до приятно място – екзотична почивка например, – това е една чудесна причина да мислиш за яките неща, които те очакват, като пристигнеш. В момента, в който започнеш да се страхуваш от летенето, мисли за монокини и добре оформени женски дупета. Помага.

5. Занимавай се с нещо

Колкото по-ангажиран е умът ти, толкова по-добре. Ако мисълта за дупетата от предишната точка ти се вижда рискована, защото поражда желания, които не са много за публично място, пробвай с други занимавки. Книга, списание, музика – подобни неща ще ти помогнат да се разсееш от мисълта за самолета и летенето.

Защо е важно да не се страхуваш

За да можеш да заговориш сладката си съседка по място в самолета, без да се потиш и без да поглеждаш нервно през илюминатора, за да видиш дали всичко е наред (сякаш там ще видиш нещо). Или, ако пътуваш с гадже, да запазиш смелия си и безстрашен имидж.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here