Как да повишиш увереността си

0
1891

Номер 1

Реклама

4. Покажи какво знаеш

Всеки от нас има теми, по които може да говори с повече ерудиция и познания от средностатистическия човек. Използвай възможностите да покажеш какво знаеш в своите области – това ще повиши увереността ти, а и ще накара и околните да погледнат на теб с повече уважение.

Само не прекалявай и не превръщай знанията си в лекции. Мярката има значение.

5. Участвай в състезания, в които имаш големи шансове за победа

Турнир по белот, канадска борба, фотографски конкурс – каквото и да е. Ако си добър в нещо, покажи го в конкуренция с други хора – това ще повдигне самочувствието ти.

6. Ако не харесваш нещо в себе си, промени го

Причина за ниското самочувствие може да е не само собственият ти подход, но и фактът, че наистина можеш да станеш по-добър в нещата, които правиш. Ако това е твоят случай, просто трябва да поработиш в тази насока.

Ако например се чувстваш неловко, когато участваш в разговор за политика или икономика, отдели малко време и чети по тези теми. Ако пък не се чувстваш уверен в познанията си по чужд език, упражнявай го повече. Ако е необходимо, помоли близък човек да ти помогне в нещата, които искаш да подобриш в себе си.

С една дума – ако не знаеш нещо, по-добре е да започнеш да го учиш, отколкото да се преструваш, че го знаеш. Учейки нещо ново, ти увеличаваш самочувствието и увереността си.

Увереността иска работа

Ако ти липсва увереност, това няма да се промени за една нощ. Ако обаче започнеш да работиш по въпроса, всеки ден по малко, имаш големи шансове да станеш толкова уверен, колкото заслужаваш.

снимки: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here