Женското докосване ни кара да поемаме рискове

0
832

Докосване

Реклама

Ако трябва да решиш дали да рискуваш пари и жена те потупа по гърба, ще се почувстваш по-сигурен и ще заложиш повече, отколкото ако жената я нямаше. До този необичаен извод са стигнали учени от университета в Алберта (Канада), разказва вестник „Дейли Мейл”.

В експеримента учените пробвали как реагира мъж, който трябва да заложи пари, когато го докосва жена. Оказало се, че мъжът рискува повече пари, когато жената го потупва по гърба, отколкото когато само му говори. Готовността за риск била по-голяма и при докосване от жена, отколкото от мъж.

Учените предполагат, че причината за тази зависимост е, че децата често са докосвани от майките си и затова по-късно хората продължават да свързват допира с усещане за сигурност и защитеност.

Експериментът бил с мъже, които трябвало или да залагат на хазарт, или да инвестират пари. Когато влизали в залата за експеримента, те били посрещани или от мъж, или от жена; или с ръкостискане, или с потупване, или без физически контакт. Оказало се, че най-сигурни се чувствали и най-много рискували онези доброволци, които били посрещнати от жена, при това ако тя им е стиснала ръката или, още повече, ако ги е потупала по гърба.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here