Извини се на дясното ухо

0
826

Извини се на дясното ухо

Реклама

Ако приятелката ти ти е ядосана, застани от дясната й страна. И говори в дясното й ухо. Многобройни изследвания твърдят, че то е по-възприемчиво в моменти на яд.

Затова, ако не искаш да се извиняваш по няколко пъти, направи го веднъж, но правилно. Застани от дясната й страна и й кажи в дясното ухо колко съжаляваш.

Причината дясното ухо да е по-подходящо за целта е, че то чисто и просто чува по-добре, когато собственикът му е ядосан. Дясното ухо, както и цялата дясна част на тялото ни, се контролира от лявата половина на мозъка, а именно тя е активната, когато сме ядосани.

Последното изследване, което доказва разликата във възприемчивостта на двете уши, е на университета във Валенсия. Учените накарали 30 млади мъже да четат обидни и враждебни твърдения, докато се ядосат. И преди, и след това им направили тестове на слуха. Оказало се, че дясното ухо улавя звуците много по-добре след ядосването, отколкото преди него. В лявото обаче нямало промяна.

Подобно изследване в Италия преди време пък е доказало, че има почти два пъти по-голяма вероятност да получиш цигара, ако помолиш някого в дясното му ухо, отколкото ако се обърнеш към лявото.

Виж още: Трудната дума „Извинявай!“
5 начина, по които да й се извиниш

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here