Един трик за справяне със стреса

0
13978

 Бонсай

Реклама

Има моменти в живота, когато стресът наистина ти идва в повече. Може да е когато се местиш в ново жилище и списъкът ти със задачи е дълъг колкото телефонния указател; или когато започваш нова работа и ти се налага да се доказваш всеки ден; или когато започнеш собствен бизнес проект, за който мислиш 24 часа в денонощието.

Подобни моменти водят до огромно натрупване на стрес, с което можеш да се справиш по един необичаен начин – като започнеш и друг проект. Това е трик, който звучи доста логично.

Страничният ти проект трябва да е малък и да ти носи удоволствие. Например да направиш подарък на близък човек, но не да го купиш, а да му го направиш. Или да си купиш стайни цветя, за които да се грижиш. Или да си направиш – за себе си или за някой друг – компилация от любими песни за слушане в колата.

Подобни малки задачи, които ти доставят удоволствие сега, на момента, ще ти помогнат да се справиш със стреса. Най-често стресът е породен от неща, чиито положителен ефект не се усеща веднага – работа, ремонт на жилището и т.н. Затова, когато вложиш част от усилията си в нещо, което те радва в момента, ще се почувстваш по-щастлив и стресът ще намалее.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here