От какво се страхуваме – част първа

0
897

Страхуваш ли се?

Реклама

Хората имат какви ли не страхове – това си е част от психиката им. Но има някои, които са типично мъжки и за техните причини и решения ще поговорим в серия статии. Друг е въпросът, че понякога и мъжете, и жените се страхуват от еднакви неща. Но за това ще пишем друг път.

1. Страхът от обвързване
този фундаментален мъжки страх

Един ден ставаш от сън свободен и щастлив, излизаш с приятели, флиртуваш с жени. Всичко е чудесно, животът си е твой и ти правиш с времето си това, което сам решиш.

Минава известно време и ситуацията се оказва по-различна. А именно – имаш си сериозна приятелка. Тя е прекрасна, ти се чувстваш добре с нея, но… Но край на срещите с приятели, които продължават до следващата сутрин, без да обясняваш къде си бил. Както и на неангажиращите свалки с други жени. Светът сякаш е друг.

Всъщност си е същият. Само че в него вече присъства твоят страх от обвързване и ти трябва да се справиш с него. Той се проявява под най-различни форми:

Изтръпваш, когато тя дойде да спи при теб и на сутринта остави у вас четка за зъби, бельо, дрехи, чехли, козметика… Защото така следващия път няма да й се налага да идва с пет чанти багаж. И ти полудяваш при вида на мястото, което е заела в гардероба ти, в банята и т.н. Сякаш всяка нейна вещ намалява твоята свобода.

Също така, изпитваш пристъпи на силно желание да излезеш да се видиш с приятелите си, без да й казваш къде си – все пак не си длъжен, нали? А ако по време на бягството ти тя ти звъни, просто не вдигаш телефона.

И други подобни. Това НЕ е проблем без решение, както ще стане ясно по-късно. Но първо, защо става така?

Причината…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here