Лоши приятели

0
96

ГарванЛаскателят

Реклама

Той винаги е убеден, че изглеждаш чудесно и че постъпваш правилно. Абсолютно безкритичен е и те обсипва с похвали. Дори да си решил да направиш нещо глупаво и безразсъдно като например да участваш в рали, без да имаш никакъв опит с високите скорости, той няма да те спре. Може да очаква някаква облага от това; а може и просто да не го интересува какво правиш, защото не се чувства той приятел и следователно няма какво да ти обяснява, че грешиш. Така или иначе, за него няма никакъв проблем, че си се облякъл с тениска за официална вечеря – той ласкателно казва, че изглеждаш супер. Понякога този тип лош приятел е с някои интригантски черти – хвали те в твое присъствие и те плюе, когато те няма.

Хвалейки и лошото, и хубавото у теб, ласкателят те дърпа назад и не ти позволява да се развиваш, карайки те да вярваш, че грешките ти са просто лошо стечение на обстоятелствата.

Johnny BravoОбещаващият

Той е голям на думи. В момента, в който кажеш, че ще си купуваш кола, отговаря, че знае къде има ниски цени и ще те свърже с един приятел, който ще ти продаде най-доброто. Когато кажеш, че се чудиш дали да не си сложиш климатик, той отговаря, че знае най-добрата фирма и ще те свърже. И ти чакаш, питаш го, той отговаря „Ще се обадя, ще го направим, ще,ще, ще…” и в крайна сметка караш зимата на печка.

Този тип приятели са истински приятели, ако слушаш думите им. Те помагат, правят услуги, вършат работа. Само че точно когато дойде време за работата, те все не са там, където трябва. Готови са да ти обещаят и пътуване до Луната – за толкова велики обичат да ги мислят. А когато дойде време да изпълнят обещанието си, се оказва, че нещо им пречи: „Аз много исках да ти помогна, обаче…”

Обещаващият говори за услугите, които ти е направил в миналото, без значение колко са верни тези приказки. Обяснява как му дължиш еди-какво си. Обича да говори и за услуги в бъдещето. В настоящето – не.

Приятел, който…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here