Как да се справим с есенната депресия

0
878

Есен

Реклама

Смяната на лятото с есента никога не е била особено весела. На някои от нас преминаването от отпуск в работен режим им се отразява доста зле, което обаче не е непоправимо.

Защо изпадаме в есенна депресия?

Причините са очевидни – лятото е свършило, а с него и отпуската ни. Били сме на почивка, забавлявали сме се и сега изведнъж се връщаме в работна обстановка, трябва да ставаме рано и да изпълняваме задължения. Тази промяна се подсилва и от времето – есенните дъждове и облачни дни допринасят да се събуждаме в мрачно и дъждовно настроение и целият свят да ни е крив.

За да не ставаме с… левия крак чак до декември

Има много начини да не се поддадеш на мрачното есенно настроение, затова ще споменем само няколко.

ЛятотоВърни лятото като разгледаш за пореден път снимките от почивката си. Ако не си ги гледал с приятелите, с които си бил там, покани ги да ги гледате заедно. Връщането към приятните емоции ще те зареди с положително настроение и така депресията по-трудно ще те налегне.

Използвай това, че не само ти си в есенно настроение. Събери приятели вкъщи или покани само гаджето си, направи коктейли, гледайте хубав филм, унищожете промишлено количество пуканки. Приятното прекарване с близки хора винаги повдига настроението.

Веселите и ярки цветове също са безценни в борбата с лошото настроение. Обгради се с топли цветове като оранжево, червено, жълто. Купи си чаша за кафе в такъв цвят, или нова дреха, или нещо, което стои на работното ти място и което виждаш всеки ден (поставка за канцеларски материали, часовник, листчета за писане…) Всъщност топлите цветове изобилстват и в природата по това време, така че отдели време да излезеш навън, да се разходиш и да се порадваш на последните силни слънчеви лъчи за тази година. Виж красивото в есента.

Почивката също е много важна…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here