Защо си падаме по жени с високи токчета

0
718

Ботуши

Реклама

Височината

Обективно погледнато, жената с токчета се „извисява”. Дори да са 3-4 сантиметра, токчетата добавят както към ръста, така и към самочувствето й, особено ако дамата е с по-нисък ръст. Това също може би е причина да се заглеждаме в жени с токчета – те не само че са по-високи, но и по-уверени заради това. Да не говорим, че тракането на токчетата известява за пристигането на въпросната жена, което й дава допълнително увереност. А и самочувствието винаги правят впечатление.

Секси

Секси дрешки

Високите токчета не се носят с анцуг. Носят се или с пола, или с впити панталонки, или с вечерна рокля – все неща, които стоят секси. Това няма как да се пренебрегне като причина за слабостта ни към високите токчета.

Класа

Не всяка жена умее да носи токчета. Някои ходят с тях така, че ни става мъчно за тях. Затова пък тези, които ходят уверено на токчета, изпращат ясно послание: „Аз мога да ходя на високи токчета, знам как се прави.” А това показва, че става дума за истинска дама, което също може да е причина да се загледаме по една жена с високи токчета.

Културата

Този фактор няма как да се пренебрегне. Филми, музикални клипове, сериали, списания – днешните медии много често ни показват привлекателните жени именно на високи токчета и това неизбежно влияе на възприемането на този тип обувки.

Каквато и да е причината да се обръщаме след жена с високи токчета, едно е ясно – една от основните причини, поради които жените ги носят, е за да впечатлят нас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here