Защо не можеш да й устоиш?

0
862

Красива женаЧе не можем да свалим поглед от една красива жена е ясно. За това обаче си има съвсем научна причина – чрез проучвания е доказано, че мъжете и жените оценяват привлекателността на другия пол за по-малко от половин секунда. След това, ако си харесал някое момиче в този кратък период, цялата вечер погледът ти остава залепен за нея.

Реклама

Точно толкова време е необходимо и за една жена, за да прецени дали си потенциален партньор за нея или не.

Интересно е, че докато необвързаните хора са привлечени от противоположния пол, обвързаните по-често оценяват представителите на своя собствен. Мъжете виждат в останалите мъже потенциални съперници за вниманието на гаджето си. Това важи особено много за мъжете наоколо, които може да ни се струват по-забавни, по-доминиращи или по-привлекателни от нас самите. В този случай ние обръщаме внимание на тези мъже от някакъв вид ревност – защото се боим, че половинката ни също може би ги забелязва. Друг е въпросът, че ако сме сигурни в гаджетата си, не би трябвало да имаме подобни притеснения.

Красива женаПонякога вниманието, което отделяме на привлекателните хора, може да е резултат от някаква несигурност в нас. Възможно е това да доведе и до несигурност във връзката – видът на някоя особено красива жена може да ни накара да се замислим дали нашата е толкова привлекателна.

Тогава какво?

Не си струва да си създаваме главоболия, само защото ни се е сторило, че сме видели някоя по-красива жена от нашата си или защото сме забелязали привлекателен мъж, който може би е привлякъл вниманието на приятелката ни. Все пак изключително привлекателните хора, от които не можеш да свалиш поглед, не са толкова много. А и може би светлината в бара ги прави по-съвършени, отколкото са. За да не се тормозим излишно, най-добре е просто да се огледаме сред нормално изглеждащите хора наоколо. Те също могат да бъдат красиви, а и ни дават по-реалистична представа за красотата изобщо. Това ни помага да се чувстваме по-добре в кожата си и по-щастливи с човека до нас.

Накрая, тези проучвания няма да ти помогнат, дори да ги цитираш дума по дума, ако приятелката ти те хване да оглеждаш някоя привлекателна и не много облечена жена. Затова просто се постарай да не се взираш, въпреки че, както казахме, това е естествено. Ако те хванат, едва ли някакви резултати от проучвания ще ти помогнат…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here