Зимният панталон

0
566

Зимният панталон

Реклама

Кройката

Ако си свикнал с дънки, намирането на добре изглеждащ зимен панталон може да ти се види трудно.

Най-важното е да не правиш компромис и да не взимаш панталон, който ти стои ужасно, само защото ти топли. Можеш да се спреш на такъв вариант, само ако имаш къща на село и ако ще използваш панталона единствено за да цепиш дърва в задния двор.

Ако обаче ще ходиш на работа с него, ще трябва да избереш стилен и добре скроен панталон, който същевременно да ти топли.

Материята

Дънките най-вероятно няма да са достатъчно топъл вариант за най-студените месеци. Затова пък панталоните от вълна, туид или рипсено кадифе са доста добър вариант.

Що се отнася до вълната, имаш два проблема. Първо, да си избереш панталон с хубава кройка, който да ти стои добре. Въпреки схващането, че вълненият панталон е само за хора, които работят на открито, както и за възрастни мъже, всъщност могат да се намерят стилни предложения. Не е необходимо платът да е 100% вълна, достатъчно е да е комбинация, в която има и вълна.

Другият проблем е съхранението и почистването. Вълната (поне чистата вълна) не може да се пере в пералнята, защото се свива, и ще трябва или да переш панталона на ръка, или да го даваш на химическо. Също така, задължително ще ти трябва нещо срещу молци в гардероба.

Тези трудности обаче са малки, като се има предвид колко комфортно и топло ще се чувстваш през зимата.

Туидът е вид вълна и също е подходяща материя за зимен панталон. Като цяло дрехите от туид са по-скъпи, но са топли и здрави.

Панталоните от рипсено кадифе също са добър вариант за студено време. В повечето случаи те са по-неофициални от вълнените варианти и могат да се съчетаят с по-спортно яке.

Съчетаването

Вълнените панталони се съчетават добре с по-изчистени и официални връхни дрехи – палта и изчистени вълнени якета. Панталоните от рипсено кадифе често са малко по-свободни и неофициални и могат да се носят с непромокаемо спортно яке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here