Подходящи ли са белите дрехи за есента?

0
435

Бели дрехи

Реклама

Правилото гласи: светли дрехи през лятото, тъмни дрехи през зимата. Това означава ли, че бялото е напълно забранено през зимните месеци?

Както всички правила, и това търпи промени през годините и все по-често се нарушава. Разбира се, че след първия есенен дъжд светлият ти ленен ти панталон трябва да отиде в гардероба и да стои там до следващото лято. Това обаче не значи, че всички бели дрехи са забранени през есента.

Защо всъщност се смята, че белите дрехи не са подходящи за есента и зимата? Първо, защото се цапат повече през тези сезони на кал, дъжд и сняг. Второ, защото традиционно се смята, че тъмните цветове задържат повече топлина и затова са по-подходящи за студеното време. И докато първото правило все още е валидно, второто става все по-остаряло, тъй като начините за производство на материи се усъвършенстват с времето.

Затова можеш спокойно да използваш светли цветове и дори бяло в есенно-зимния си гардероб. Бял пуловер, бели аксесоари, дори и бяло яке – всичко зависи от цялостния ти стил и умението ти да съчетаваш дрехите. Най-важното е да се чувстваш добре в дрехите си и да се харесваш, независимо от сезона.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here