Продължаваща модна тенденция: военните униформи

0
400

Продължаваща модна тенденция: военните униформи

Реклама

И през следващия сезон ще виждаме милитъри мотиви в мъжката мода. Само че за разлика от предишните две години, когато тази тенденция започна, през 2010 и 2011 г. ще са актуални по-класическите мотиви. Иначе казано, докато през 2008 и 2009 г. вдъхновението бяха 80-те години, сега са по-скоро 30-те и 40-те.

Мотивите в новите колекции ни връщат към времето около Втората световна война, когато униформите не са само въпрос на практичност, но и на надпревара кои военни сили са по-велики. А величието винаги се е отразявало във военните униформи. В този смисъл е и еволюцията на милитъри тенденцията днес.

Ако искаш да уловиш новия прочит на милитъри стила, можеш да заложиш на две класически неща: палто и ботуши.

Палтото, разбира се, трябва да е с мотиви на военна униформа – мундир, шинел и т.н. Цветовете могат да са морскосиньо или зелено. Закопчаването може да е както едноредно, така и двуредно, като месинговите копчета са задължителни. Ако искаш да си съвсем уникален, можеш да си намериш истински стари военни копчета и да ги зашиеш вместо оригиналните, с които си купил палтото. Само внимавай копчетата и палтото да си подхождат по цвят и стил.

Много важно за този тип палто е да ти стои много добре около талията. Не трябва да е прекалено широко, за да напомня максимално униформа. Може да е както с колан, така и без.

Ботуши с топла подплата

Все едно че си на Източния фронт в лютата зима. Кожената подплата създава усещане за топлина, затова тя е подходящо допълнение и към палто или яке. Яке и ботуши с такава подплата напомнят на авиаторските униформи.

Много важно

Ако решиш да се вдъхновиш от военните тенденции, не прекалявай. Една дреха или дори един мотив от дрехата е достатъчен. Целта не е да изглеждаш все едно си тръгнал на маскен бал.

Комбинации

Тъй като говорим за тенденция, която е изключително практична, такива трябва да са и дрехите и аксесоарите, с които ще съчетаваме военните мотиви. А именно – тъмни цветове, класически кройки и удобство. Например тъмен панталон или класическо дънки.

Колекция: Burberry Prorsum за есен/зима 2010/2011:

{morfeo 288}

Още: Есен/зима 2009/2010 – вдъхновението на униформите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here