Костюм на месеца: февруари

0
404

Cesare Attolini Cesare Attolini е италианска марка, която ни хареса с това, че във времето на масовото производство все още разчита на ръчно правените дрехи. Костюмите им се шият по поръчка, стават бавно и струват скъпо, но казват, че човек ги усеща като втора кожа.

Реклама

Винченцо Атолини започва да прави костюми в Неапол през 30-те години на 20 век и моделите му скоро се превръщат в знакови за онова време. Синът му Чезаре продължава традицията на ръчно шитите костюми, а вече в ателието му работят и неговите синове Масимилиано и Джузепе.

Костюмите на Атолини са характерни със своите меки подплънки на раменете и изчистени кройки, както и с все по-леките материи, които правят костюма подходящ за съвременния начин на живот.

Този костюм на Cesare Attolini ни хареса заради кройката и цвета – кафявото не винаги се получава добре на костюм, но това определено се е получило. Цветът е едновременно свеж и по-различен от обичайните за костюмите тъмни цветове. Комбинацията с бледорозовите риза и вратовръзка също е свежа и това е приятно допълнение към иначе класическия силует.

Cesare Attolini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here