Shapewear или защо живеем във фалшив свят

0
458

Shapewear

Реклама

През 21 век вече не е нужно да тренираш, за да изглеждаш добре. Достатъчни са ти стягащи гащи. Не се шегувам! Стягащото бельо или shapewear, което традиционно се свързва с по-пухкавите дами, вече се продава и за мъже! Новината ме потресе и ме накара да се замисля за това колко е фалшив светът около нас.

Производителите на shapewear съобщават, че печалбите им скачат, независимо от финансовата криза. И то двойно. В световен мащаб броят на хората, които предпочитат да дават пари за стягащо бельо вместо за фитнес, бележи сериозен ръст.

През последните няколко десетилетия пазарът на shapewear е нараснал три пъти и сега се оценява на $750 милиона на година.

ОК, жените са си суетни. Някакси разбирам тяхното усърдие да се натъпкват в тясно бельо, за да им стоят дрехите по-добре. (После, като я съблечеш, изненадата е за твоя сметка.) Обаче новината, която ме разтърси, е, че вече има shapewear и за мъже.

Потници, тениски и гащи
– всичко това може да се намери в „стягаща” версия. Някои марки даже обещават, че не само те стягат, ами и увеличават обема на определени места. А има и модели, които обещават да ти помогнат и ако имаш болки в гърба!

Прогнозите за бъдещето на shapewear за мъже са всякакви – от това, че ще стане много популярно, до това, че в малък пазар като този на мъжкото бельо една такава новост трудно ще се наложи.

Мен обаче ме притеснява философската страна на въпроса. Съвсем сериозно. Ако вземем да предпочитаме стягащо бельо, за да изглеждаме здрави, вместо да се поизпотим на лежанката, то накъде върви светът?

Но пък, от друга страна, във век, в който общуваме виртуално, пием разтворими напитки и ядем полуфабрикати, shapewear е може би съвсем логично продължение. Единственото, което очаквам още, е да внедрят в стягащите тениски и неутрализатор на потта. Така не само няма да има нужда да тренираме, ами и можем да спрем да се къпем. Това се казва живот!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here