Съвети за стил от 1916 г.

0
500

Стил от 1916 г.

Реклама

Модата може и да се променя, но има съвети за стил, които си остават неизменни. Поне ако съдим по тази книга, която е издадена преди времето на лъскавите списания и цветните снимки.

Стил от 1916 г.Тя се казва „Книга за стила за мъже и млади мъже” и е за есента и зимата на 1916 г. Издадена е от Hart Schaffner & Marx – производители на дрехи, които съществуват от 1872 г.

Страниците на тази почти стогодишна книга говорят не само за стила на една отдавна отминала епоха, но и показват, че някои неща не се променят. Разбира се, съветите имат най-вече рекламна цел, но не това е най-впечатляващото, а фактът, че те звучат така, сякаш са писани за днешната аудитория.

Ето няколко цитата от книгата:

„Плати достатъчно за качеството. При купуването на дрехи е по-добре малко да надхвърлиш лимита си, отколкото да не го достигнеш. Възприеми идеята за купуване заради качеството и цената, а не само заради цената.”

„Култивирай стил в палтата си. Не казвай „каквото и да е, стига да топли”… Палтото трябва да е стилно.”

„Предимството на готовите дрехи не е само цената. Те осигуряват още: пестене на време, качествена изработка, размери за всяка фигура.”

Няколко страници от книгата, които показват как са изглеждали модните издания преди масовото навлизане на фотографията:

{morfeo 340}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here