Ризата с къс ръкав

0
144

Ризи с къс ръкав

Реклама

Със затоплянето на времето все повече наближава модата на ризите с къс ръкав. Това не е много лесна за носене и съчетаване дреха, затова решихме да видим кои са основните правила за включването на ризата с къс ръкав в твоя пролетен стил.

Ярки цветове, смели десени

Пролетните дрехи ти позволяват да избягаш от тъмните класически цветове на зимата и да пробваш нещо ново и по-цветно.

Райе, каре или дори по-шантави и свежи щампи – всичко е позволено, когато времето се затопля.

Само не забравяй – цветните ризи са добър акцент, но само ако си избрал спортен и небрежен стил. За офиса, за официално събитие и за под костюм по-добре избери едноцветна риза с дълъг ръкав.

Материите: колкото по-леко, толкова по-добре

Памук и лен са подходящи материи за лятото, защото са естествени и леки и не спарват, а и изглеждат добре за разлика от изкуствените материи.

Кройката: избягвай торбести ризи

Колкото по-добре пасва ризата на тялото ти, толкова по-добре. Това важи за всякакви дрехи, но за ризите с къс ръкав е особено важно.

Как да си сигурен, че ризата ти е точно по мярка? Обърни внимание на шевовете на раменете – те трябва да са точно на извивката на рамото ти. Ръкавите трябва да стигат до средата на бицепсите.

Разбира се, кройката по тялото не означава тясна и впита риза. Идеалната риза ти е точно по мярка, не те описва, но и не виси като чувал на теб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here