Как да махнеш потните петна от подмишниците

0
1525

Как да махнеш потните петна от подмишниците

Реклама

Топъл работен ден в офиса. Климатикът работи, но въпреки това е горещо. Усещаш как се потиш и как потта избива по ризата ти. Знаеш за стратегиите за по-малко потене и ги прилагаш, но въпреки това в един момент осъзнаваш, че потните петна са избили по подмишниците ти. Паникьосваш се, от което започваш да се потиш още повече.

Има начин да спасиш ситуацията, затова дишай дълбоко и чети нататък.

Първо: предварителна подготовка

Ще се справиш много по-лесно със ситуацията, ако предварително си си направил комплект за бързо реагиране, който си прибрал някъде в офиса си. В комплекта трябва да има три неща: дезодорант, мокри кърпи и чиста тениска или потник.

Второ: неутрализирай проблема

Усетиш ли неприятните петна, вземи комплекта и бягай в тоалетната. Разбира се, ако имаш възможност направо да облечеш друга, чиста риза, това е най-добре, но ако нямаш, трябва да се справиш с петната по тази. Ето как:

1: Свали ризата и я закачи някъде. Махни потника или тениската, ако носиш такива.

2: Вземи мокрите кърпи и започни да подсушаваш потните петна с тях с помощта на леко потупване. Експертите казват, че във влагата на мокрите кърпи има съставка, която изсушава потта.

3: Вземи две сухи кърпички и притисни от двете страни на всяко потно петно, за да довършиш изсушаването. Притискай възможно най-силно.

4: Сложи си чистата тениска или потник, сложи си и дезодорант, изчакай го да попие малко и отново си сложи ризата.

Още един съюзник: леко сако

Ако ще ти е по-удобно, сложи върху вече сухата риза някакво леко сако, което няма да те спарва и същевременно ще прикрие евентуални нови петна. Така няма да се притесняваш от предстоящата работна среща, ще си по-уверен и спокоен и ще работиш по-добре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here