Парфюмът – някои правила

0
449

Парфюмът е част от начина, по който ни възприемат хората. Точно затова доста мъже мислят, че парфюмът, който трябва да ползват, е само един.

Реклама

Истината обаче е друга – точно както имаш няколко чифта обувки, така би трябвало да имаш и няколко различни парфюма. Чрез парфюма подчертаваш външния си вид и начина, по който се показваш пред света. Но все пак за различните дни и различните места ти трябват различни парфюми.

Познаването на парфюмерийния етикет ще ти позволи да направиш избор, който дори и най-изтънчените носове ще оценят. Разбира се, би могъл да накараш всички в стаята да затаят дъх, ако заложиш на старото правило от книгата за Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече”, но това не е начинът, по който би искал да направиш впечатление. Някой рано или късно ще издиша…

Основните принципи, които е препоръчително да спазваш:

Къде да го използваш?Цитрус

Ходенето на работа с парфюм е приемливо. Що се отнася до нощния живот обаче, парфюмът е един от задължителните ти аксесоари. Леките цитрусови аромати са перфектни за следобедно излизане, докато за вечерта е по-подходящо да използваш по-силни аромати  с пикантни нюанси и мускусни нотки, които ще се смесят с твоите естествени феромони.


Къде да се пръскаш?

Стратегическото разпръскване на парфюма е по-важно, отколкото си мислиш. По малко зад всяко ухо гарантира, че разговорите на уше с теб ще са приятно преживяване за всяка жена. Лицето и брадичката са други места, където парфюмът се усеща лесно. Изключително стратегическа позиция се оказват гърдите. Пръснат там, парфюмът се смесва с естествения ти аромат и бавно се разстила към яката ти.

Кога да го носиш?

ПартиЛесно можеш да се досетиш, че за работа ароматите трябва да са леки и свежи, докато мускусните и по-тежки са за вечерно излизане.

Колко да носиш?

Трябва да гледаш на парфюма като на своя малка тайна, която би споделил само с най-близките си. Постави съвсем мъничко зад всяко ухо и на гърдите си. В началото това може да не ти се струва много, но само така парфюмът би могъл да се смеси с естествения ти аромат, а това след време води и до усилване на миризмата. Доста мъже правят грешката да поставят повече парфюм, само защото не могат да усетят по-малкото количество. Вариант е да пръснеш един два-пъти във въздуха и да минеш през облачето. Така парфюмът ще те облее, без да те изкъпе. Истината е, че добре подбраният аромат, използван в подходящи количества, ще привлече повече внимание, отколкото ако се изкъпеш с парфюм.

Ето и някои предложения…:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here