Парфюми за есента: Берлин, Копенхаген и Дамаск

0
387

Увити в чорап и напомнящи за миризмите на три различни града – това е с две думи колекцията от парфюми на Henrik Vibskov за есента на 2011 г.

Реклама

TYPE B – Берлин

Това е ароматът на студен зимен ден в бившата източна половина на Берлин, където, дори и днес, много къщи се отопляват с въглища.

Връхните нотки на аромата са пикантни: черен пипер и кибритена клечка; средните са дървесни: кедър, ветивер, а основните са бреза и катран. Всичко това напомня за миризмите в Източен Берлин.

TYPE B

TYPE C – Копенхаген

Този аромат напомня за соления и свеж въздух на копенхагенското пристанище, където е едно от най-добрите места на лов на херинга. Връхните нотки са цитрусови: бергамот, мандарина и лимон, подсилени със солен мирис на море. Средните са дървесна комбинация, а основните – водорасли.

TYPE C

TYPE D – Дамаск

Фантастичният Близък Изток е вдъхновението за този аромат, който води до древните пазари на Дамаск в горещ летен ден и до околните тесни и цветни улички, където въздухът е пълен с екзотични миризми.

Връхните нотки са пикантни и цитрусови: бергамот и розов пипер, средните са смес от цветя: жасмин, портокалов цвят, джинджифилови сладки, канела, а основните са дървесни – сандалово дърво, ванилия и други.

TYPE D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here