Патрик Грант: 5 неща, които знам за стила

0
88

Патрик Грант

Реклама

Патрик Грант е настоящият Британски дизайнер на мъжки дрехи на годината и е човекът зад британската марка Norton & Sons. Наскоро той сподели пред вестник „Гардиън” 5 неща, които знае за стила:

1. Залагайте на простотата. Винаги съм харесвал шитите по поръчка дрехи, затова не ми харесват прекалено натруфените неща. Когато бях на 14 години, започнах да взимам костюмите на баща ми от 60-те и за известно време те ми ставаха, но после вече ми станаха малки.

2. Не съм фен на дънките. Прекарах почти година в търсене на идеалните обувки за дънки. Накрая разбрах, че проблемът не е в обувките, а в проклетите дънки. Не ги харесвам.

3. Няма правила. Обличайте това, което ви стои добре. Аз лично нося дрехи в един или два цвята и това ми е основата, върху която пробвам различни неща. Старая се всичко да си пасва.

4. Британската мъжка мода се завръща. Бяхме водеща сила до 60-те, когато италианците ни задминаха. Сега обаче изглежда, че британските модни марки са в подем.

5. Вече има реакция срещу последните няколко десетилетия на немарливост. По времето на Татчър имаше отвращение към дебелите котки и към костюмите. Днес мъжете отново започват да изглеждат елегантно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here