Офис облеклото през лятото

0
109

Обувки

Реклама

6. Смачканите дрехи все още са забранени

Въпреки че при температура 30 градуса е по-трудно да останем с перфектен ръб на панталона, идеално изгладените дрехи са задължителни и през лятото. За по-лесно можеш да избереш нещо, което не се мачка, макар че естествените материи, които държат по-хладно, като цяло се мачкат. А можеш и да заложиш на дрехи в малко по-тъмен цвят, на който гънките ще се виждат по-малко. Но не си слагай дрехи, които си стоят смачкани и това е начина, по който трябва да изглеждат – това не е подходящо офис облекло.

7. Сако?

Ако работата ти изисква да си със сако и през лятото, избери най-лекото, което имаш, и се надявай климатиците в офиса да не се развалят. Дори и да няма изискване за сако, можеш да държиш на работното си място някоя връхна дреха, която да използваш за ранните сутрешни работни срещи, когато все още ти се спи и когато струята на климатика ти се струва по-скоро студена, отколкото прохладна.

 

Три златни правила

Ако се придържаш към тези три правила, няма да имаш проблеми с офис облеклото през лятото:

1. Ако не си запознат с дрес кода на фирмата, запознай се с него.

2. Ако се чудиш между два варианта на облекло, избери по-официалния. Най-добре си задай въпроса: „Ако имам среща с важен клиент или шефът ме повика в офиса си, мога ли да се появя пред тях в този вид?” Ако отговорът е „Да”, значи всичко е ОК с дрехите ти.

3. Избирай дрехи от материи, които няма да се смачкат след две сядания. Имай предвид и още нещо – цветът и материята трябва да са такива, че на тях да не личат евентуални петна от пот.

 

Идея от Vratovrazka.bg

Тъй като потта, смачкването и разни други неща, които могат да се случат с дрехите ни, са винаги възможни през лятото (и не само), е добре да имаш план „Б”. А именно – ако е възможно, остави си една хубава, чиста и изгладена лятна риза на закачалка в офиса. Нека тя да ти е нещо като спасителен пояс. Ако се окаже, че точно днес не изглеждаш в пълния ти блясък, а се налага да се срещнеш с важен бизнес партньор, резервната риза ще спаси положението.

Виж още: Как да бъдеш официален през лятото

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here