Офис облеклото през лятото

0
350

Риза
снимка: sxc.hu

Реклама

Колкото по-горещо става навън, толкова по-трудно ни е да сме официални. Костюмите, ризите с дълъг ръкав и вратовръзките не са точно облекло-мечта за лятото. Затова ето няколко ценни съвета за лятното офис облекло от Vratovrazka.bg:

1. Късите панталони са за уикендите

Колкото и да ни се иска да се облечем леко в жегите, в повечето офиси шортите и дори по-изчистените къси панталони, съчетани с риза и чехли, просто не са подходящи.

2. Летен панталон

Летните памучни и ленени панталони са добър избор за лятно офис облекло. В зависимост от степента на официалност, която се изисква от теб, можеш да съчетаеш такъв панталон или с маратонки и спортна риза, или с обувки и по-изчистена риза с къс ръкав. И в двата случая не забравяй да сложиш колан.

3. Внимателно с тънките панталони

Един лек ленен панталон е чудесно решение за горещите месеци. Само че тънките платове имат свойството не само да държат хладно, но и да показват повече, отколкото би искал. А именно – контурите на бельото ти. А в офиса това не е нещо, което би искал да показваш. Затова, преди да сложиш летен панталон за работа, огледай се добре в огледалото.

4. Чехли?

Като цяло, дори и дрес кодът във фирмата да не е много строг, чехлите не са добра идея. Не можеш да вдъхваш респект и уважение към способностите и талантите си, ако околните могат да видят пръстите на краката ти.

5. Обувки и чорапи

Въпреки че има периоди, в които това е модна тенденция, недей да слагаш обувките си на бос крак. Чорапите са си задължителни за офиса, както е задължително и да ги съчетаеш по цвят с обувките и панталона.

Още няколко правила и една ценна идея…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here