Обувките на Звяра

0
381

Йохан Блейк

Реклама

Йохан Блейк, известен още като „Звяра“, е лекоатлетът от Ямайка, който буквално следваше сънародника си Юсейн Болт по петите на олимпийските игри в Лондон. На финалите на 100 и 200 метра спринт Блейк завърши втори след Болт и така си тръгна от Лондон с два сребърни медала. Взе и един златен като част от щафетата 4х100 метра, в която отборът на Ямайка победи със световен рекорд.

Прякорът „Звяра“ му го дават съотборниците му в отбора на Ямайка. Когато през 2008 г. питат Юсейн Болт дали има спринтьор, който може да го победи, Болт отговаря: „Гледайте Йохан Блейк. Той тренира като звяр. Тренира с мен, стъпка след стъпка.“

Дали Болт първи го е нарекъл „Звяр“ не е ясно, но така или иначе Блейк явно си харесва прякора, защото измисля собствени жестове тип „звяр“, които прави при всяко свое представяне преди състезание.

Обувките на Звяра

Прякорът явно действа като вдъхновение не само на Блейк. Дизайнерът на аксесоари Насир Мазар също е взел идея от него и е направил специални обувки за „Звяра“. По-точно, преработил е обувките на Блейк, за да ги превърне в зверски глави. Ето какво се е получило, както и какъв е бил самият процес:

https://www.youtube.com/watch?v=t0wkPO7TKNA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here