Мъжете и огърлиците

0
499

Джони Деп

Реклама

Как да носиш бижу на врата си и да изглеждаш добре – това е въпросът, който ме занимава днес.

(ОК, думата „огърлица” не става много за мъже, но някакси, след като отхвърлих „синджир”, „колие”, „нещо за врата” и „ланец”, това остана единственият възможен избор.)

Да започнем с това, че една огърлица може да стои много добре на мъж, стига да е умело избрана и съчетана с облеклото. Много известни мъже са демонстрирали умения да си кичат вратовете, за което можем само да ги поздравим. Наскоро Брад Пит дори получи огърлица за подарък от Анджелина Джоли.

И така…

Каква да бъде огърлицата

Както и при останалите мъжки бижута, ключовите думи са „просто” и „изчистено”. Същевременно обаче огърлицата трябва да е достатъчно интересно и смело подбрана, за да показва, че имаш вкус и желание да експериментираш. Ако носиш нещо, което едва се забелязва, по-скоро създаваш усещането, че искаш да скриеш този аксесоар и че си го сложил само колкото да се каже, че го имаш.

Цветът трябва да е само един. В краен случай може да са няколко нюанса на един цвят. Изключение е, ако целият ти вид е вдъхновен от Хаваите или от някой друг екзотичен остров – тогава можеш да си позволиш и нещо по-цветно. Във всички останали случаи огърлицата трябва да е едноцветна. Също така, колкото по-универсален цвят избереш, толкова по-лесно ще ти е да съчетаеш бижуто с по-голяма част от дрехите в гардероба си.

Размер: среден. Недей да взимаш нещо твърде тежко и огромно – това не е състезание по вдигане на тежести. Обратно, твърде малката и незабележима огърлица няма да изглежда мъжествено.

Материал: метал, дърво, каквото те привлича. Само недей да си взимаш нещо от изкуствен благороден метал – имитацията ще е очевидна и ще приличаш на търговец на дребно от задна уличка.

Металната верижка е един конкретен вид огърлица, която е изчистен и стилен вариант за мъжете. Както и при останалите огърлици, важното е тя да е среден размер – да не е огромна и тежка, но и да не е миниатюрна. Ако искаш верижка от благороден метал, както вече стана дума, не се спирай на имитация. По-добре с дървена огърлица, отколкото с верижка от изкуствено злато.

Как да носиш огърлица?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here