Небрежна дълга коса

0
410

Ако се съди по мъжете на Оскарите, късото вече не е на мода. Много от звездите на червения килим на тазгодишните Оскари бяха оставили косата си да порастне повече от обикновено. Този леко небрежен, но всъщност доста поддържан стил напомня на модата от 70-те.

Реклама

Джеймс Камерън и Марк Боул

Модните експерти гадаеха дали косата на Джеймс Камерън (горе, дясно) е оформена със сешоар или не, но едно е сигурно – тя е дълга и напомня на времето на ABBA.

На снимката до него е Марк Боул (горе, ляво) – журналистът, който написа сценария на „Войната е опиат” и който взе Оскар за него. Неговата коса също е дълга, а брадата се съчетава доста добре с нея.

Джордж Клуни и Джеф Бриджис

Джордж Клуни (горе, ляво) рядко се появява с повече коса, затова дори и тази прическа е дълга за него. Той отнесе доста критики за косата си – някои я нарекоха неподдържана и дори сравниха бретона му с перушина, която се вее.

Джеф Бриджис (горе, дясно) също демонстрира брада + по-дълга коса, като комбинацията беше доста добра. Списание Esquire нарече брадата му „най-добрата козя брадичка в света”.

Едно е сигурно – привидно небрежните прически са доста внимателно оформяни (може би без тази на Джордж Клуни. Но пък при него има смекчаващо вината обстоятелство – като имаш приятелка като италианската актриса и модел Елизабета Каналис, може и да не се стараеш чак толкова, и без това всички ще гледат нея, долу).

Джордж Клуни и Елизабета Каналис

С една дума 70-те са отново тук, поне що се отнася до мъжката коса или поне косата на мъжете на червения килим на Оскарите.

Ето и два примера от тогава: преди повече от 30 години Ал Пачино се появи с брада и много коса в „Серпико”, а Стивън Спилбърг демонстрира комбинация от дълга коса и тениска с мотив от „Челюсти” (снимка на Спилбърг: Michael Heilemann, Flickr):

Ал Пачино и Стивън Спилбърг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here