Модни тенденции пролет/лято 2008

0
384

СкицаПо-светли цветове и по леки материи – така могат да се опишат с две думи основните тенденции в мъжката мода през този сезон.

Реклама

Цветовете

За разлика от предишния сезон, когато на почит бяха неутралните цветове, сега дизайнерите смело използват ярките. Техните предимства са няколко: едни неутрални и незабележими дрехи могат да станат няколко идеи по-забележими с помощта на ярко допълнение; също така, еднаквият цвят на обувките и колана например е идеалният начин да придадеш завършеност на вида си. Все пак и с цвета трябва да сме внимателни и да го използваме умерено, за да не се получи клоун-ефект. Дори да избереш ярък цвят, не забравяй правилото за не повече от три различни цвята в едно и също облекло.

Прекрасен пример за смела работа с цветовете е колекцията на Alessandro DellAcqua. Както се вижда, той не спира само до блузите, а добавя ярки цветове и при обувките.

{gallery}vratovrazkata/moda/trends_spr08/alessandro_dell_acqua{/gallery}

Леките материи

През този сезон много дизайнери лансираха не просто леки, а ултра тънки и фини платове. Това, съчетано с пастелни цветове, придава спокоен, всекидневен и малко минималистичен вид. Calvin Klein например използва за някои от саката си материи, чиито вид казва: „по-леки от въздуха”.

{gallery}vratovrazkata/moda/trends_spr08/calvin_klein{/gallery}

Широки панталони…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here