Кожено палто за есен/зима 2009/2010

0
343

На Седмицата на модата в Милано дизайнерите показват предложенията си за следващия зимен сезон. Очаква се абсолютен хит тогава да е палтото. Само че някои линии предлагат доста… интересни версии на тази дреха – кожени палта.

Реклама

КожаНе говорим за обработена кожа, а за натурално рунтави палта. От онези, които жените в късните години на социализма и ранните на демокрацията се надпреварваха да носят и това се смяташе за знак за благополучие и стил едновременно. Какво може да ни притесни в това? Нищо, ние сме широко скроени. Само може би фактът, че, както казахме горе, сме свикнали да виждаме жени с такива палта.

Дизайнерите обаче явно смятат, че и ние можем да се облечем в козина. Според някои коментатори това дори изважда на показ нашата примитивна пещерна страна и всъщност изглежда мъжествено и диво, в хубавия смисъл на думата.

Ние сме малко притеснени от тези модни ветрове, но пък когато модната индустрия говори, ние мълчим (или говорим тихичко, като в час). Едно е сигурно – имаш цяла година да решиш дали да облечеш такова палто или да се придържаш към класическите варианти на тази наистина стилна дреха, които също ще са сред акцентите на следващата зима.

Предложенията на Alexander McQueen, Gucci и Etro:

Alexander McQueen Gucci Etro

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here