Как да почистиш белите си обувки

0
151

Бяла обувка

Реклама

Белият цвят е много приятен за лятото, включително и когато става дума за обувки. Стилните бели обувки, маратонки, кецове или чехли могат да освежат стила ти и да го направят още по-летен.

Само че белите обувки имат един голям проблем – лесно се цапат.

Да ги пазиш през цялото време, докато си навън, не е най-добрата идея – все пак си излязъл, за да се забавляваш, а не за да се пазиш от петна. По-добре приеми, че мръсотия в някакъв момент ще има и че просто ще трябва да я почистиш, като се прибереш.

Ето как.

Бели обувки от плат

Те са най-лесни за чистене, защото можеш просто да ги изпереш. На ръка или в пералнята – както избереш. Само не пускай центрофуга. След като ги изпереш, остави ги да изсъхнат на слънце.

Четка за велурБели обувки от велур

Най-лесно ще ги почистиш, ако си вземеш специална четка за почистване на велур, която да ползваш само за белите си обувки. Тези четки свалят повече мръсотия, отколкото предполагаш, при това доста лесно.

Ако петната са мазни, можеш да ги махнеш с помощта на талк – поръси малко върху петното, остави за една нощ и на сутринта изчеткай с четката.

Има и спрейове за велур, което също е вариант за почистване и предпазване от мръсотия, само не забравяй да прочетеш инструкциите.

Четката за велур (вляво) традиционно има две страни – по-мека и по-твърда.

Бели обувки от кожа

Ако има някаква сериозна мръсотия, отстрани я с помощта на парцал, намокрен с топла вода и поръсен с малко прах за пране. След това остави обувките да изсъхнат напълно, преди да ги сложиш отново.

Бели обувкиБели обувки от гума

Накисни ги в кофа с топла вода и прах за пране, след това отстрани мръсотията с четка. Остави ги да изсъхнат на слънце.

Връзките

Без значение как чистиш самите обувки, връзките е най-лесно да почистиш, като ги изпереш.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here