Как да си подготвиш костюм за Хелоуин

0
656

Граф Дракула
Снимка: LarimdaMe, Flickr

Реклама

Ако ще ходиш на Хелоуин парти, ще трябва да се облечеш подобаващо. Разбира се, това важи на парти, където всички ще са маскирани – да се появиш, облечен като вампир, на костюмарско събитие ще е доста неловко.

Ако обаче става дума за маскено парти, ще трябва да помислиш и да си подготвиш костюм. Ето няколко неща, които да имаш предвид:

Какво ДА НЕ правиш

1. Не отивай на маскен бал без костюм

Да се появиш на парти, където всички са маскирани, по тениска и дънки и да кажеш, че си маскиран като себе си, отдавна не е модерно. По-скоро показва липса на въображение.

2. Не слагай рокля

Не, не и не. Не е оригинално, не е креативно и не е яко. И мацките няма да ти се лепят.

Мъж в рокля изглежда като решение, ако досега не си се сетил за нищо друго, но, повярвай, не е. Космати крака, които се подават изпод роклята, и изкуствени цици, които си скалъпил с помощта на няколко чифта чорапи – това не звучи като хубав костюм, нали?

3. Не се маскирай като нещо сложно за обяснение

„Като какво си се маскирал?” – „Ами, виждаш ли, аз съм един от членовете на една група от един филм от 70-те… Много е хубав… Не знам дали сте го гледали… Значи…”

Няма нужда да прекарваш цялата вечер в сложни обяснения какво искаш да кажеш с костюма ти. Той трябва да казва всичко, не ти.

4. Не харчи твърде много пари

Колкото и да си ентусиазиран, не забравяй, че костюмът ти за Хелоуин е нещо, което ще облечеш само веднъж. Няма смисъл да даваш твърде много пари за него. Много по-добре е да събереш неща от гардероба си и от приятели, сам да направиш каквото можеш и да купиш някакви дребни неща като маски, фалшиви зъби или пластмасови тризъбци. Идеята на костюма за Хелоуин е да изглежда забавен и оригинален и да предизвиква коментари като „Уау, как си се сетил за това?”, а не да кара хората да смятат, че имаш излишни пари за даване и че не можеш да впечатлиш по друг начин, освен със скъп костюм.

Какво ДА правиш…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here