Как да бъдеш официален през лятото – част 2

0
522

Сив костюм

Реклама

Както и преди е ставало дума (Как да бъдеш официален през лятото), понякога на един мъж му се налага да се облече официално и/или делово през лятото. Което си е едно малко (или не много малко) изпитание, породено от съчетаването на думите „лято” и „официален костюм”.

Тъй като различните поводи изискват различен подход от твоя страна, ще се спра на една конкретна група ситуации: академичните. Т.е., как да решиш дилемата с официалното облекло през лятото, ако ти предстои важно академично събитие като държавен или приемен изпит, защита на дипломна работа и т.н.

Зависи от конретната академична среда

Различните университети и дори различните факултети и специалности имат различни изисквания към облеклото на студентите. Това са неписани правила, които несъмнено си разбрал през годините, които си прекарал в съответния факултет и специалност.

Средата може да е такава, че да изисква задължително костюм, а може и да е по-неофициална. Това е първото нещо, което трябва да имаш предвид, като решаваш как да се облечеш.

 

Кога да избереш костюм

Ако повечето ти колеги носят костюми на изпити и дори на лекции, тогава е добра идея за събитие като държавен изпит или дипломна защита и ти да избереш костюм. Явно средата е такава, че е по-добре да си официален.

Ако ще си с костюм, той трябва да е от лека материя и да ти е точно по мярка. Ако прецениш, може да пропуснеш вратовръзката, както и да сложиш риза с къс ръкав. Така, след като мине изпитът, ще можеш да махнеш сакото и да си останеш по лятна риза.

Цветът на костюма е въпрос на вкус. Все пак е добра идея за този конкретен случай да избягваш твърде светлите цветове и особено бялото.

Също така, недей да изпадаш в крайности и да избираш прекалено строг костюм.

 

Ако не костюм, тогава какво?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here