Мъжка мода есен 2010: английски стил

0
709

Вдъхновение от Англия

Реклама

Една от тенденциите в мъжката мода за този сезон е класическият английски стил. Иначе казано: шотландско каре, плетени пуловери, костюми и палта от туид и тренчкоти с двойно закопчаване.

Шотландското каре беше много актуално в предишния есенно-зимен сезон и сега продължава да бъде една устойчива тенденция. Традицията на шотландското каре, което крале и знатни фамилии са използвали, за да се отличават от останалите, е пренесена в 21 век. Карето привлича вниманието, като същевременно може да се използва достатъчно дискретно, за да бъде ненатрапчив и стилен акцент.

Каре
Paul Smith

Сака от туид

 

 

Туидът е основна материя в колекциите за есента на 2010 г. Този плат е традиционен избор при изработка на костюми и палта и е също така традиционно свързан с Британските острови. (вляво – сака от туид от Phineas Cole, Polo Ralph Lauren и Tommy Hilfiger)

 

 

Плетените пуловери също запазват позициите си от миналата есен и зима. Отново става дума за традиционната шотландска техника за плетене Fair Isle, популяризирана през 20-те години на миналия век от принца на Уелс и бъдещ крал Едуард Осми. Пуловерите, изпълнени с тази техника, са по-цветни от обичайните мъжки зимни дрехи и с тях можеш да разнообразиш гардероба си за студените месеци.

Пуловери
Rag & Bone, Polo Ralph Lauren

Още за тенденциите през есента на 2010г.:
Планински стил
Костюми

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here