Мъжка мода есен 2010: костюми

0
715

Костюмите през този сезон залагат изключително много на класиката и традиционния стил.

Реклама

Класическите цветове

В есенните колекции за 2010 г. се забелязва силното присъствие на класическите цветове за костюм: черно, сиво и тъмносиньо. Ако носиш костюми, това са трите цвята, в които задължително трябва да имаш по един костюм.

Класически цветове
Модели на Emporio Armani и Dolce&Gabbana

Ситното вертикално райе

Този десен също е застъпен в колекциите за есен’2010. Райето е добър начин за разнообразяване на тъмните цветове, а вертикалното райе оптически издължава фигурата. Освен това, когато е съвсем ситно, райето не пречи на съчетаването на костюма с по-разнообразни ризи и вратовръзки.

Райе
Модели на Dolce&Gabbana и Ermengildo Zegna

Голямото завръщане: двойното закопчаване

Костюмите със сака с двойно закопчаване се завръщат през тази есен. Основното, което трябва да се има предвид при тях, е, че те като цяло са по-официални от саката с едноредно закопчаване, затова в повечето случаи е за предпочитане да се носят с вратовръзка.

Ermengildo Zegna
Модели на Ermengildo Zegna

Разнообразяването на костюма

Разбира се, всеки костюм, колкото и да е класически, може да се разчупи с интересен аксесоар. Ако се налага да си делови или официален, единственият ти вариант за разчупване е някаква по-интересна вратовръзка, която обаче не трябва да е прекалено крещяща и винаги трябва да е съчетана с вратовръзката. Дизайнерите предлагат и други, по-интересни варианти за разнообразяване на костюма, които обаче не са подходящи за формална обстановка. За пример избрахме костюм, съчетан с пуловер с качулка, и костюм, разнообразен с жилетка, шал и чифт сини очила:

Костюми и аксесоари
Модели на Calvin Klein и Emporio Armani

Още за тенденциите през есенния сезон:
Актуалният английски стил
Спортните и планински дрехи

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here