Брадата ти през зимата

0
478

Брада

Реклама

Много мъже решават да си пуснат брада тъкмо през зимата, като причините не са само естетически.

Ако се замислиш, брадата върви със студа от векове насам. Да си виждал гладко избръснат викинг да пори северните морета?

Оказва се, че това си има смисъл и логика и че зад пускането на брада през зимата стоят и практически причини.

Най-простата сред тях е, че брадата играе роля на допълнителна бариера срещу студа и повишава телесната температура на лицето и врата. Тя е като капан за топлината. Също така е възможно брадата да е и бариера срещу бацилите и алергените на околната среда.

Друга възможна полза от брадата през зимата е, че избягваш сутрешното бръснене, което ти пести време в студените сутрини. Освен това, бръсненето е свързано с възможни порязвания, врастнали косми и т.н., които, заедно със студа, често водят до възпаления и други подобни проблеми. Пропускайки бръсненето, намаляваш вероятността да ти се случи нещо такова.

Грижата за брадата

Ако решиш да пробваш да си пуснеш брада през зимата обаче, трябва да знаеш, че това е по-сложно, отколкото просто да спреш да се бръснеш.

Брадата ти ще има нужда от грижи. Ще трябва да я поддържаш, да я подрязваш и оформяш с тример, ножица или каквото ти е най-удобно (освен ако не си си поставил за цел имидж като на ZZ Top). Иначе казано, ако ще си пускаш брада от мързел, имай предвид, че тя все пак ще изисква грижи и време.

Измиването на лицето също е важна част от рутината на един мъж с брада. За да избегнеш загрубяването на космите и изсушаването на кожата, е добре да се миеш с мек хидратиращ продукт, а след баня да нанасяш продукт от сорта на масло за брада.

С две думи

Да си пуснеш брада не е най-мързеливото нещо на света, въпреки че изглежда така. Брадата ти ще има нужда от съответните грижи, но пък би могла да бъде приятна промяна във външния ти вид през зимните месеци.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here