Гардеробът и работното ти място

0
430

Вече ходиш на работаТоку-що си завършил (гимназия, университет) и следващата стъпка в живота ти е да си намериш работа. Е, може и да не си завършил още и пак да искаш да започнеш да си вадиш хляба сам. Така или иначе, едно нещо ти трябва със сигурност – нов гардероб. Е, не изцяло нов, но обновен и съобразен с това, че вече няма да прекарваш дните си в училищен или университетски двор, а в офис, кабинет и т.н.

Реклама

Разбира се, след като тъкмо започваш да печелиш пари, няма да те съветваме да се натресеш на някой магазин, където твърдят, че продават костюми “Армани”. Има къде-къде по-икономични варианти. Ще ти посочим само някои неща, от които при всички случаи ще имаш нужда, щом започваш живота си на сериозен човек (така мислят близките ти, ние знаем, че и досега си си бил сериозен!).

Първо, гардеробът ти ще зависи много от работното място, което си избрал. За да не се облечеш неуместно още първия ден, поразпитай за съответното място, проучи как се обличат бъдещите ти колеги.

Второ, колкото и да не ти се иска да го приемеш, ще трябва да се разделиш с широките и удобни дрехи. Те са за свободното ти време. Ако тръгнеш да си купуваш ризи и панталони, следвай златното правило: нека те не са нито прекалено широки, нито прекалено тесни. Придържай се към класическата линия.

Също така, съобразявай дрехите си със структурата на тялото си.

Никакви тениски с надписи! Те са за вечерите с приятели на чаша бира. Цветовете, на които трябва да се спреш при избора на риза, са класическите обичайни заподозрени – тъмни цветове, без разни фигурки по тях, а също така по-светли като пурпурно, лилаво, а защо не и розово. Важното е да са едноцветни или с класическа шарка (като тънко райе например).

Освен дрехите, трябва да поддържаш и останалата част от външния си вид. Ходи на фризьор веднъж месечно, за да не заприличаш на българско междублоково пространство в главата (т.е. на неокосена и неокосявана никога ливада). Бръсненето трябва да е ежедневно и внимателно, за да не останат няколко стърчащи косъма по бузата ти например.

Добре е да усвоиш (ако още не си го усвоил) изкуството на гладенето…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here