8 правила за белите обувки

0
710

Бели обувки

Реклама

Този цвят не е най-популярният сред мъжките обувки и има защо това да е така. Белите обувки не стават нито за всеки сезон, нито за всеки стил. Ако обаче се съчетаят подходящо, те могат да изглеждат много добре. Ето няколко основни правила, които трябва да спазваш, ако си решил да си купиш бели обувки:

1. Бялото не замества черното

Ако нямаш официални черни обувки, първо си намери такива и тогава търси разнообразие в цветовете. Белите обувки не могат да са ти основният чифт обувки.

2. Бялото е за лятото

Обувките в тъмни цветове са за зимата, в бяло – за лятото.

3. Белите обувки не са за офиса

Разбира се, зависи от това къде работиш и какъв е дрес кодът на офиса. Но като цяло белите обувки не са толкова официални, колкото тъмните, и в никакъв случай не са строги.

4. Не е нужно всичко да е бяло

Когато съчетаваш цветовете, недей да избираш най-лесния начин – като се обличаш от главата до петите в един цвят. Особено ако става дума за бяло. Ако искаш да съчетаеш белите обувки, не е необходимо да го правиш с бял панталон – резултатът ще е твърде еднообразен и скучен. Но имай предвид и правило номер 5.

Бели обувки5. Внимавай с твърде големия контраст

Ако целият си в черно, кафяво или тъмносиво, белите обувки просто не вървят. Това не значи, че панталонът не може да е по-тъмен, а че белите ти обувки не трябва да са единственото светло нещо по теб.

6. Съчетай с колана

Като цяло за мъжкото облекло важи правилото, че обувките се съчетават по цвят с колана. Дори и да нямаш или да не ти харесва идеята за бял колан, не слагай колан в тъмен цвят с бели обувки. Избери нещо по-светло.

7. Бели обувки и дънки

През лятото комбинацията дънки + бели обувки може да е доста добра, особено със светла риза. Можеш да пробваш както със светли, така и с по-тъмни дънки. Имай предвид, че с тъмните контрастът ще е по-голям и ще привлича вниманието. И виж правило 8.

8. Бялото привлича вниманието

Трябва да си подготвен, че белите ти обувки ще привличат внимание. Затова е необходимо не само да си ги съчетал добре с дрехите си, но и да ги носиш в увереност и самочувствие.

 

С една дума: не се страхувай да експериментираш с бели обувки през лятото, но го прави внимателно и със стил. И въпреки че си го знаеш, ще напомним – с бели обувки чорапите задължително трябва да са бели.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here