5 малки грешки във външния вид

0
375

Риза

Реклама

Има неща, които не винаги забелязваме, когато се оглеждаме преди да излезем. И колкото и добре да сме съчетали дрехите и аксесоарите и колкото и да е високо самочувствието ни заради любимия ни парфюм, тези малки досадни грешки развалят общото впечатление. Ето кои са те.

1. Малки боклуци и прашинки по дрехите

Това се случва често, особено с тъмни дрехи. Косми, конци и всякакви други дребни неща, които залепват по дрехите, могат да са много досадни. Особено ако са на гърба и не можем да ги видим.

Лепкаво рулоРешението

Оглеждай тъмните дрехи внимателно и се снабди с четка за дрехи или с едно от онези лепкави рула, които са направени, за да обират боклуци от дрехите.

Частен случай: ако боклуците не са боклуци, ами пърхот. Това е съвсем друг проблем, който ще решиш не като почистваш дрехите, а като се погрижиш за скалпа си.

2. Безформена яка на ризата

Официалната риза е дреха, която си губи смисъла, ако не е добре изгладена. Това важи с особена сила за яката, защото тя се вижда най-много и защото е най-близо до лицето ни и всеки, който ни заговори, ще я забележи.

Решението

По-внимателно гладене, както и проверка дали яката на ризата стои добре под сакото или пуловера. Дори и да е изгладена, тя може да се намачка от дрехата върху нея.

Още три малки грешки…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here