10 въпроса за зимното яке

0
360

Зимни якета

Реклама

Изборът на връхна дреха за зимата, била тя яке, палто, тренчкот или нещо друго, изисква да оцениш няколко неща едновременно.

1. За какви условия искаш дрехата – за минус 10 градуса или за по-меко време? В зависимост от целта критериите ти са различни.

2. Отива ли моделът на:
– фигурата ти
– стила ти на обличане?

3. Материята: качествена и приятна на допир ли е? Топли ли достатъчно?

4. Размерът: Удобно ли ти е, когато изпънеш ръцете си нагоре? Можеш ли да движиш ръцете си свободно, без дрехата да ти пречи и да ти стяга? Или е прекалено широка? Когато се завъртиш пред огледалото, виждаш ли някъде платът да се набира или гърчи?

5. С колко дебели дрехи искаш да носиш връхната си дреха? Трябва да я пробваш със също толкова дрехи отдолу, с колкото смяташ да я носиш.

6. Докъде стигат маншетите (долната част на ръкава) – правилната дължина е да покриват китките, но не и пръстите. Ръкавите не трябва и да са прекалено къси.

7. Възможни ли са добри съчетания с аксесоари: шапка, шал, ръкавици, чанта?

8. Дължината на дрехата: съответства ли тя на дължината на този тип яке или палто и на ръста ти? Ако например пробваш палто, което трябва да стига до коленете, но на теб ти е значително по-късо, значи може би не ти стои по правилния начин.

9. Цената: съответства ли на това, което получаваш?

10. Харесва ли ти? Това е нещо субективно и много важно. Ти трябва да се чувстваш добре с тази дреха, за да я носиш с удоволствие, а не да вървиш и да се питаш: „Дали изглеждам добре?!?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here