Шапките през лятото

0
667

Шапка с козирка

Реклама

Освен практичния аспект на шапката, която те пази от слънцето през лятото, този аксесоар има и своите стилни страни. Не всяка шапка може да се носи навсякъде и с всичко, затова събрахме за теб няколко правила за най-популярните летни шапки.

Великата козирка

Това е може би най-често срещаната, най-практична и най-малко претенциозна шапка. Може да се намери навсякъде и във всякакви разновидности. Нашият съвет: това, че е за всекидневна употреба, не означава, че не трябва да отделиш внимание при купуването й, дори напротив. Именно нещата, които употребяваш всеки ден, трябва да са хубави и удобни. Затова обърни внимание дали шапката, която си избрал, е от естествена материя (за лятото май-добре е памук, за зимата – вълна). Материята е много важна, защото функциите на шапката през лятото са да не спарва главата и същевременно да попива потта – нещо, което изкуствената материя не може да направи. Затова е по-добре да дадеш малко повече пари за качествена материя, която ще ползваш дълго, отколкото да вземеш нещо, което ще кара главата ти да се чувства като в найлонова торбичка.

Шапки с козирки

Обърни внимание на това дали големината на шапката се коригира (както е в повечето случаи – от задната страна на шапката) или е постоянна. Във втория случай има размери, така че трябва да пробваш. В този случай шапката ще е и малко по-скъпа.

Както сам се сещаш, това е преди всичко всекидневен и спортен аксесоар, идеален за плажа, за работа или спорт на открито и т.н. Козирката НЕ е добра идея за: среща с момиче; бизнес среща; официално събитие. Най-добрите приятели на козирката са непретенциозните дънки и тениски.

Още нещо за този тип шапка – ако искаш да те възприемат насериозно, не я носи обърната с козирката назад.

Само козирка…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here