Чадърът

0
456

Мишка с чадърДъждовете започнаха и търговците на чадъри станаха с една идея по-щастливи. В това време, когато веселото подскачане из локвите е основно занимание за всички, чадърът става нещо особено важно.

Реклама

Какъв да е той? Очевидно не розов и не на цветя. Но задължително ли трябва да е черен?

Малко история

Хората използват чадъри от хилядолетия. От Древна Персия са останали скулптури на господари, чиито роби им държат чадърите и ги пазят от слънцето. Това важи и за Древен Египет – там чадърът е и социален символ, характерен за управляващите. В Древна Гърция основно жените ползват чадъри, но не само като аксесоар. На някои места държали чадъри над главите на жените от по-ниските социални слоеве като белег за тяхното подчинено положение. Постепенно чадърът придобива чисто практическото си значение и тези значения отпадат. И така…

ЧадърСгъваемият чадър срещу еднометровия чадър

Първият сгъваем чадър е изобретен от китайците и очевидно е по-удобен, защото може да се побере в чанта. Но това е само докато не вали. След като се намокри, този чадър трудно може да се върне обратно в чантата, защото ще превърне документите в нея в мокра каша. Чадърът, който не се сгъва, няма този недостатък и е една от запазените марки на стилния мъж, почти колкото бастунчето в миналото. Но пък е неудобен за носене. Така че изборът е твой.

Цената

За да си купиш чадър, който да е едновременно елегантен и здрав, трябва да отделиш не малко пари. Но тъй като не всички сме склонни да дадем много пари за нещо, което не се кара, не се яде и няма клавиатура, има и други варианти. Най-добре е да избереш нещо средно, защото и много евтиния вариант не е добър. Има вероятност при първия дъжд спиците да започнат да водят свой собствен живот.

Начинът ти на живот

Ако често пътуваш, задължително трябва да избереш сгъваем и възможно най-лек чадър.

Големината…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here