Правила за носенето на бижута

0
1153

ПръстенАко обичаш да носиш бижута, то хубаво е да имаш предвид някои основни положения. Така бижутата ще ти придадат завършен и елегантен вид.
Преди да се спрем на отделните видове бижута, трябва да споменем едно основно правило, а именно: не смесвай сребърни със златни бижута; или с дървени или каквито и да било. Ако искаш да сложиш и верижка на врата, и часовник на китката, не може едното да е сребърно, а другото – златно. Не трябва и да са в различен стил.

Реклама

За мъжките бижута
За разлика
от женските бижута, които имат много малка, даже май нямат никаква практическа стойност, мъжките са предимно функционални.
Още от Викторианската епоха стилните мъже се придържат към най-дискретните и функционални аксесоари. С изключение на пръстените, мъжките бижута имат едно основно качество – функционалност. Само помислете: игла за вратовръзка, ключодържател, копчета за ръкавели, ръчен часовник, джобен часовник, дори копчетата на ризата – всички тези неща са първо полезни и чак Патрончеслед това –  декоративни.
Разцветът на бижутерското майсторство започва около средата на 19 век и продължава до Първата световна война.
Преди войната се смятало за задължително мъжете да носят „патронче” и кутия цигари на кръста си. Причината – тогавашните джентълмени вярвали, че едно питие ПРЕДИ и една цигарка СЛЕД са две от трите най-хубави неща в живота. Сега нещата малко са се променили – вредата от тютюнопушенето е поставила печата си даже върху най-изящните табакери, а „патрончето” е заменено от коктейл със сламка. Единственото, което е останало на мода оттогава, е третото най-хубаво нещо, което е между питието и цигарката, т.е. сексът.

През 80-те…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here