Подходящите обувки

0
382

ОбувкиНие мъжете гледаме на обувките много повече като на необходимост, отколкото като на модно допълнение. Именно затова неведнъж ни се случва преди важна среща да се ровим из гардероба и да не можем да се харесаме с нито едни обувки.

Реклама

Причината е много проста – рядко отделяме достатъчно време, за да си изберем подходящи обувки. Търпението ни да обикаляме магазините бързо се изчерпва, взимаме втория или третия чифт, който сме видели, и после се оказва, че не е трябвало.

А обувките са едно от най-важните неща, по които се съди дали един мъж е поддържан или не. А още по-важно е, че жените с типичното си наблюдателно око обръщат внимание на обувките ни и това е още една причина да не можем да си позволим да не сме перфектни в краката.

Първата стъпка към съвършенството е да си изберем хубави и удобни обувки. При мъжките обувки тази комбинация е много по-лесно постижима, отколкото при женските. Разбира се, най-важното при избора е твоят начин на живот. Зад бюро ли работиш/учиш или си в постоянно движение? Трябва ли във всекидневието си да си с лъснати официални обувки или е по-добре да си с удобни и спортни, защото постоянно тичаш нанякъде? От това зависи изборът ти на обувки.

МаратонкиЗа обувките и дрехите

Много е важно и как съчетаваш обувките с панталоните. Ако съчетаеш спортни обувки с официален панталон или обратното, това няма да направи стила ти спортно-елегантен; просто ще превърне външния ти вид в малко недоразумение. Официалните обувки могат да се съчетаят най-много с изчистени дънки, но никога със спортен панталон. Към него трябват обувки, които ще допълват небрежния му вид – удобни, спортни и с дебели подметки.

С дънки вървят почти всякакви обувки с изключение на много официалните. Затова най-добре е при съчетаването на дънки и обувки да имаш предвид каква е горната ти дреха. Според това колко спортна или официална е тя трябва да избереш обувките.

Разбира се, когато става дума за костюм или официален панталон, обувките задължително са официални и идеално лъснати.

Най-важното нещо при избора на обувки си остава удобството. Не прави компромиси с него. За да се чувстваш добре, първо трябва да ти е удобно. Също така е по-добре да отделиш повече пари за един чифт обувки за една година напред, отколкото да се опиташ да спестиш, като си купиш не толкова качествени и след няколко месеца се наложи да ги хвърлиш, защото са се разлепили. Обувките са може би най-важното нещо във външния ни вид, за което си заслужава да отделим малко повече пари – това е инвестиция, която си заслужава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here