Модните гафове, които трябва да избягваш

0
1832

Има някои недоразумения в облеклото, които са недопустими за всеки уважаващ себе си мъж.
За да не допускаш модни гафове, прочети съветите на нашето списание за мъже:

Реклама

1. Твърде много цветове
Колелото на цветоветеАко се облечеш многоцветно, със сигурност ще привлечеш вниманието върху себе си. Но не това внимание, което би искал! Ако си решил да направиш впечатление на някое момиче, по-вероятно е тя да те запомни като местния клоун, отколкото да ти даде телефона си.
Затова се придържай към не повече от ТРИ цвята или ТРИ нюанса на един цвят. Така със сигурност ще изглеждаш стилно.
Разгледай колелото на цветовете по-горе. Цветове, които се намират един срещу друг, са допълващи се (например лилаво и жълто, оранжево и синьо). А тези, които са един до друг, са подобни. Когато решаваш в какви цветове да се облечеш, придържай се към допълващи се или подобни.
Още едно златно правило – светлите дрехи изискват светли обувки, тъмните дрехи – тъмни обувки.

Виж още: В какви цветове да се обличаш!

2. Различни десени
Тук важи същото правило – колкото по-малко различни шарки има по дрехите ти, толкова по-стилен си. Ако една от дрехите ти е на райета например, нека другите са едноцветни.
3. Прекалено много материи
Смесването на различни материи не говори добре за теб. Ако например облечеш дънки с копринена риза, ще изглеждаш меко казано странно. Също така не е признак на добър вкус да смесваш дрехи, които са предназначени за различни сезони. Любимият ти пуловер може да е чудесен, но не го комбинирай през лятото с белия си ленен панталон, дори денят да е хладен!
Пералня4. Дрехи с петна
Внимателно проверявай дрехите си, след като ги свалиш, и ако имат и най-малкото петънце, прати ги право в коша за пране!
5. Дрехи, които не се връзват със сезона
Ако се облечеш много леко през зимата, не само ще ти е студено, но и няма да си никак стилен! За смесването на тънки панталони с дебели пуловери вече писахме в точка 3.
6. Прекалено къси или прекалено дълги панталони
Никога не купувай панталони, без да ги пробваш, дори и да изглеждат като че ли са шити специално за теб! Дори да са твоят номер, имай предвид, че дрехите не винаги си отговарят на номерата.
ПанталониПравилото е следното: официалните и полуофициалните панталони трябва да са с дължина до ГОРНИЯ край на тока на обувката ти; а дънките и изобщо по-спортните панталони могат и да стигат до долния край. Всичко, което е по-дълго от това, е прекалено дълго.
Панталоните не трябва и да са много къси – НЕ трябва, докато ходиш, чорапите ти да надничат изпод крачолите ти! А когато си седнал, позволено е да се виждат не повече от няколко сантиметра от чорапа ти.
7. Прекалено дълбоки панталони…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here