Летните обувки

0
647

Бели чехли

Реклама

Изборът на обувки за горещата част на годината е много важен за всеки уважаващ себе си мъж. Чети нататък, за да разбереш какво да търсиш в едни летни обувки…

1. Чехли

Защо да ги носиш?

Чехлите са много добър вариант за летните жеги, защото позволяват на краката ти да дишат и намаляват спарването и изпотяването (даже го премахват съвсем, ако са качествени). Освен това ти самият ще се чувстваш по-добре, ако краката ти се проветряват в 40-градусовите дни, отколкото ако си с чорапи и обувки. Пък и ако ти се наложи да се събуеш, няма да се притесняваш, че след цял ден на крак чорапите ти са започнали да ухаят.

Кафяви чехли

Едно от най-важните неща за чехлите е материята.

Съветваме те да забравиш всичко, което е направено от гума. Джапанките, които ще си купиш от някоя сергия почти без пари, няма да се харесат особено на краката ти. В гумени джапанки ходилата се вмирисват, не могат да дишат и резултатът е, че определението „стилен мъж” някакси все ти убягва.

Следващото важно нещо е формата. Както знаеш, първото качество на хубавата обувка е тя да е удобна. Затова търси ергономична форма, която да осигури комфорт на краката ти през целия ден – така вечерта ще си във форма да разпуснеш, дори да се налага да ходиш дълго или да танцуваш!

Можеш да си избереш както чехли, които имат ивица между палеца и показалеца, така и такива, които нямат. Като цяло първите се смятат за малко по-неофициални и вървят чудесно с дънки и лятна риза. Вторите се съчетават перфектно с ленен панталон за по-официални моменти. Но можеш да експериментираш и с двата вида.

Внимание! На много официално място НЕ можеш да се появиш с чехли, дори термометърът да показва 40 градуса! Ако си канен на прием или нещо такова и се явиш по джапанки, най-вероятно ще те изхвърлят през задния вход… За официални случаи през лятото заложи на стилни и леки обувки (за което ще стане дума по-нататък) в съчетание с тънки чорапи от естествена материя.

2. Маратонки…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here