Как се глади риза

0
1384

Гладене

Реклама

Дори все още да не ти се е налагало да си изгладиш риза, повярвай, този момент ще дойде. А няма по-явен знак за това, че един мъж не се грижи за облеклото си, от измачканите дрехи. Затова сега ще те светнем по въпроса как се глади една от основните мъжки дрехи – ризата. Ако пък вече си усвоил тайнството на гладенето, толкова по-добре!

Първо, недей да бързаш. Не си мисли, че няколко кратки тура с ютията, само за да покажеш, че си се изгладил, ще свършат работа. По-добре да отделиш повечко време в името на добрия външен вид.

Също така, съобрази се с материята на ризата. На етикета на всяка дреха са написани изискванията за прането и гладенето й, ако има такива. Ако ризата ти е памучна, изпери я със студена вода, на ниска степен на пералнята или даже на ръка. Простри я и я изглади, когато е почти изсъхнала.

Добре ще е, ако имаш дъска за гладене, така се глади най-лесно. Ако нямаш, избери някоя по-висока повърхност, постели някое одеало и глади върху нея. Ако ютията ти е с пара, използвай я – така ще изгладиш ризата по-добре и по-лесно. Също така, обърни внимание на степента на ютията и я включи на толкова, че да е подходяща за съответната материя. Разбира се, най-лесно е, ако на ютията пише “памук”, “лен” и т.н. Много внимавай да не гладиш на прекалено висока степен! Това може да те остави без риза! Ако не си сигурен за степента, по-добре включи на по-ниска и едва когато установиш, че е прекалено ниска, я увеличи.

Както може би се сещаш, когато не използваш ютията, не трябва да я оставяш с горещата част на дъската – това ще изгори покритието й.
Когато включиш ютията, изчакай няколко минути, за да се загрее…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here