Как да съчетаеш ризата с вратовръзката

0
892

Жена с риза и вратовръзка

Реклама

Това е умение, което всеки мъж трябва да има, независимо как се облича в ежедневния си живот. Дори всеки ден да се носиш спортно, това не означава, че не те интересува как да комбинираш ризи и вратовръзки. Сещаш се защо – никога не знаеш кога ще ти се обадят и ще ти кажат „След два часа те искаме на прием, облечен ОФИЦИАЛНО”. (О, ужас!) Затова сме ние…

Мадамата вдясно няма много общо с темата, тъй като никой не гледа как си е съчетала ризата с вратовръзката. Просто ни изкефи и затова я сложихме!

Но да си дойдем на думата. Ситното каре, шотландското каре, райетата и точките – всичко това, под формата на риза, представлява голям проблем. За разлика от едноцветните ризи – сиви, бели, сини и т.н., с които всичко върви, цветните определено създават главоболия.

За да си спокоен относно комбинирането на ризите и вратовръзките, не ти трябва диплома от Бяла ризаХарвард. Има няколко прости правила, които са достатъчни:

1. Едноцветната риза

Тя е бял кахър, даже да не е бяла. Гледай на нея като на платно, по което рисуваш (ако си от 90-те процента от хората, които не могат да рисуват, не се шашкай и смени глагола с „мацаш”).

Бялата риза е прекрасна възможност не само да сложиш буквално каквато си поискаш вратовръзка. Тя ти дава възможност да покажеш най-ярките си и запомнящи се вратовръзки, които ще накарат околните да те запомнят и които определено вървят най-добре с бяла риза.

Всичко това важи и за светлосини, светложълти и други светли ризи. Тя се връзват с вратовръзки на всевъзможни шарки. Малко по-трудно може да е с ризите в по-необичайни цветове. При тях се спирай на вратовръзки, които и да не са със същия цвят като ризата, поне са в допълващ цвят. (Тук можеш да видиш кои са допълващите се цветове.) Стилни примери са…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here