Как да си избереш слънчеви очила

0
485

През лятото не можеш да минеш без слънчеви очила. Всъщност те са необходими и през останалите сезони, но нуждата от тях е най-очевидна именно през лятото.

Реклама

Двойка със слънчеви очила

Вероятно знаеш защо, така че няма да се спираме подробно върху това. Само ще споменем следното: ако все още нямаш такива, вероятно знаеш колко е неприятно да примижаваш срещу слънцето и да не можеш да погледнеш хората, когато слънцето е зад гърба им. Освен това без очила очите ти са изложени на ултравиолетовите слънчеви лъчи, което е много далеч от полезното.

Също така, ако жените ги носят с истинско настървение, страхувайки се от „пачи крак” – малките бръчици, които се получават на слепоочията от много примижаване срещу слънцето, – същата причина важи и за нас. Дори да си на 20, трябва да се замислиш, че примижаването срещу слънцето сега непременно ще се отрази в бръчици по-късно. А ако не носиш слънчеви очила, може и да не е много по-късно.

С една дума, няма как да си стилен през лятото, без да си защитил очите си с очила – това е едновременно здравословно и красиво.

И така, как да си избереш слънчеви очила, които да ти отиват възможно най-много?

Първо, отдели достатъчно време.

Правилният избор на аксесоари е също толкова важен, колкото правилният избор на дрехи, за което е необходимо поне малко време. Освен това, винаги, когато пробваш слънчеви очила, поглеждай навън – все пак искаш да разбереш как се гледа през стъклата вън, а не вътре в оптиката.

Второ, не се скъпи.

Като казваме „оптика“, имаме предвид оптика. Както не е оправдано да се разориш заради едни очила, така не е оправдано и да правиш компромис със здравето си. Иначе казано, зарежи сергиите! Най-важното, когато говорим за очила, е да си ги купиш от оптика. Очите ти са прекалено ценни, за да ги „защитаваш” с псевдоочила. По-добре да отделиш малко повече пари за нещо качествено, отколкото сам да си навредиш на здравето.

Като говорим за качество…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here