Как да се облечем за зала

0
1298

МаратонкиЛятото идва и повечето от нас тръгват на зала, за да са във форма за плажа. И с това идва проблемът – често разпространеното схващане, че в залата трябва да сме облечени в стари и мръсни дрехи – нали и без това ще се потим с часове?

Реклама

Но нашето мъжко списание ти казва: НЕ, не е така! Вероятността в залата да срещнеш позната, потенциално гадже, колега или дори шефа е не по–различна от вероятността да ги срещнеш на улицата или в някой магазин. Защо тогава трябва на едното място да изглеждаш ужасно, а на другото да спазваш разни модни тенденции и правила? Ами не трябва – и на двете места трябва да си готин.

Важен момент при съобразяването на дрехите е, че освен модни, те все пак трябва да са и практични. Например дънките, които ти стоят толкова добре, определено нямат място в спортния ти екип. Какво тогава да облечеш за тренировката си? Ето съветите на нашето мъжко списание:

Горни дрехи

Най-лесният
и практичен избор е тениската.
НО не говорим за онази стара, накапана и овехтяла тениска, която носиш само когато имаш да боядисваш. Трябва да си малко по–взискателен към нея. За да си сигурен, че си направил добър избор на тениска, трябва да имаш предвид следните няколко неща: материалът, от който е направена тениската, трябва да е лек, за да може кожата ти да диша, например памук. Избягвай тениски от полиестер. Идеята за мрежест потник или тениска също не е добра.
Бялото не е добра идея за зала!
Тениската не трябва да е бяла! Има три причини за това:

1) Бялото
не излъчва топлина, както тъмните цветове, т.е. намалява охлаждането на тялото.

2) За нула време
ще заприличаш на изпотено прасе и това ще личи. Потната бяла тениска не е особено привлекателна гледка. С нея е доста по-лесно да се видят участъците, които си напрегнал на тази тренировка.

3) Трябва
да внимаваш какво пипаш и до какво се допираш (и без помощта на мъжко списание си знаеш, че бялото се цапа лесно, нали?)

Забрави и за потниците.
Ако искаш да ти се виждат раменете, избери тениска без ръкави.

Долни дрехи

За гащите
няма да говорим. Ще говорим какво ще носиш над тях. Въпреки това една добра идея е да не забравяш да си сложиш бельо.

Забрави
за тесните панталонки…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here