Как да се грижиш за обувките си

0
421

Лъскави обувки

Реклама

Първото впечатление, което създаваш за себе си пред другите, е много важно. Това е нещо, което трябва да се направи от първия път, при него няма втори дубъл. Ако се явиш на делова среща, интервю за работа, среща с момиче и т.н. с износени и мръсни обувки или смачкани и нечисти дрехи, това ще направи на отсрещната страна бързо и определено лошо впечатление. Затова винаги, когато се явяваш някъде за пръв път (а и втори и т.н.), трябва да си много внимателен за външния си вид. А излъсканите обувки са задължителна част от него.

Как да се грижиш за лъскавия вид на обувките си? Първото им лъскане трябва да е веднага, щом ги купиш. Оттам нататък също трябва да ги поддържаш. Отвреме-навреме, преди да лъснеш обувките, внимателно ги почиствай от мръсотията, използвайки вода и сапун или някакъв препарат в зависимост от материята им.

Недей да носиш един и същ чифт обувки всеки ден. След като си носил едни обувки един-два дни, ги остави вкъщи и сложи други. Това позволява потта, отделена от краката ти, да се абсорбира и обувките не се вмирисват.

Говорейки за вмирисване, не е лоша идея да си купиш дезодорант за обувки – като пръскаш с него вътрешността на обувките си, ще избегнеш всякаква неприятна миризма. Също така, има и дезодоранти за крака, чрез които ще сведеш вероятността от запотяване и лоша миризма до минимум. Напръскай краката си с дезодорант, след като си излязъл от банята и след като си ги избърсал добре. След това обуй чорапите и обувките си. Като стана дума за чорапи…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here